Γυμναστική με το κατοικίδιό σου: Έτσι περνάτε καλά και οι δύο

Αν η γυμναστική είναι το χόμπι σου, αυτό που σε κάνει να ξεχνιέσαι από τις δυσκολίες της καθημερινότητας αλλά κι εκείνο που σε διατηρεί σε φόρμα και αν ο σκύλος σου είναι αρκετά δραστήριος, τότε τι θα έλεγες για κοινές προπονήσεις;

Ο σκύλος είναι ο τετράποδος φίλος που δίνει πολλή αγάπη και παίρνει από εμάς, ελάχιστο χρόνο. Αυτός ο χρόνος λοιπόν θέλουμε να είναι ποιοτικός. Ας κάνουμε κάτι που αρέσει και στους δυο μας, μαζί!

Πεζοπορία στο βουνό

Το πράσινο και η φύση είναι η αδυναμία τους. Εντάξει, μπορεί στις πρώτες φορές που θα ανέβετε στο βουνό παρέα να κουραστεί λίγο παραπάνω (όπως κι εσύ άλλωστε). Στη συνέχεια όμως θα το λατρέψει και θα ανυπομονεί για την επόμενη φορά που θα δει μπροστά του το βουνό που θα κάνετε πεζοπορία ή το δάσος που θα πάτε για τρέξιμο.

Taxipet Προτάσεις για την Αττική: Υμηττός (εκεί προς τον προφήτη Ηλία στη Γλυφάδα) και Καλοπούλα στο Βύρωνα.

Κολύμβηση στη θάλασσα

Προφανώς, γιατί σε πισίνα λίγο δύσκολο εκτός αν είναι η δική σου και δε σε πειράζει να βουτάει και ο σκύλος. Λοιπόν εδώ ισχύει ό,τι και για τους ανθρώπους. Η κολύμβηση είναι μία άριστη άσκηση, που δεν καταπονεί τις αρθρώσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι για να κολυμπήσουμε με το κατοικίδιό μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά ό,τι ορίζει ο νόμος.

Taxipet Προτάσεις για την Αττική: Λαγονήσι (παραλία Καλυβίων), Λεγραινά, στα βραχάκια κάτω από το παλιό ελικοδρόμιο της Βουλιαγμένης.

Τρέξιμο ή ποδήλατο

Λέμε ναι, αλλά όχι με τον σκύλο δεμένο από το ποδήλατό μας. Τρέχουμε παρέα και απολαμβάνουμε τη βόλτα ο καθένας με την ταχύτητά του. Αυτό το χόμπι προϋποθέτει μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, για να είμαστε σίγουροι ότι το κατοικίδιό μας θα μας ακολουθεί πιστά και δε θα απομακρυνθεί από κοντά μας κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Taxipet Προτάσεις στην Αττική: Νότια προάστια που έχουν και ποδηλατόδρομο.

Agility ή αλλιώς ασκήσεις ευελιξίας

Εξασκούν το σώμα, αλλά και το πνεύμα. Αν έχεις εκπαιδεύσει τον σκύλο σου με επαγγελματία εκπαιδευτή, σίγουρα θα γνωρίζεις πως το ιδανικό είναι να αλλάζουν τακτικά τις κατευθύνσεις της καθημερινής βόλτας, αφού αυτό οξύνει το μυαλό του κατοικιδίου μας.

Το agility άλλωστε αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν σκυλοαθλήματα, ή πιο σωστά κυνοαθλήματα, παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο πρωταγωνιστούν η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου-χειριστή. Στην ουσία, είναι ένα άθλημα κατά το οποίο ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο σε μία στημένη διαδρομή με εμπόδια, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από άποψη ακρίβειας και αποφυγής λαθών, όσο και ταχύτητας.

 

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.