Μετακόμιση με σκύλο: Ένα δύσκολο project;

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι έτοιμα να μας ακολουθήσουν παντού. Οι πολλές αλλαγές όμως δεν είναι και το καλύτερό τους! Θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και να βολεύονται στον χώρο που έχουν συνηθίσει, με τις γωνίες που προτιμούν και τις μυρωδιές που ξέρουν. Τι συμβαίνει όταν έρχεται εκείνη η στιγμή της μετακόμισης;

Αρχικά η αναστάτωση που θα παρατηρήσουν στο σπίτι με τα μαζέματα και τις κούτες, θα τα κάνει άνω κάτω. Γι’ αυτό καλό είναι να αφήσετε για περίπου επτά ημέρες κάποιες κούτες στον σπίτι ώστε να συνηθίσουν και μυρίζοντάς τα να καταλάβουν πως δεν πρόκειται για κάτι τόσο «κακό».

Όσο όμως μετακινούμε πράγματα γύρω μας, αλλάζουμε θέσεις των επίπλων και κυρίως όσο μεταφέρουμε δικά τους προσωπικά αντικείμενα (φωλιά, κρεβατάκι, αξεσουάρ, κυπελάκια φαγητού) τότε είναι που αρχίζουν να πιστεύουν πως θα τα εγκαταλείψουμε και αγχώνονται πραγματικά πολύ! Έτσι επιλέγουμε να τα μαζέψουμε τελευταία.

Το TaxiPet μπορεί να βοηθήσει στη μετακόμιση του κατοικιδίου σας όσο εσείς τακτοποιείτε τη μετακόμιση του σπιτιού. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα τα φροντίσουμε όλα!

Και πείτε ότι μετακομίσαμε, τι γίνεται με το νέο σπίτι; Θα του αρέσει; Μπορεί και όχι στην αρχή, αλλά μπορεί και να ενθουσιαστεί! Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, χρειαζόμαστε έναν χρόνο προσαρμογής. Ας τον δώσουμε στον εαυτό μας και στον σκύλο ή τη γάτα μας… Μάλιστα σύμφωνα με τους εκπαιδευτές, μία ωραία κίνηση θα ήταν να επισκεφθούμε με τον τετράποδο φίλο μας το νέο σπίτι πριν καν μετακομίσουμε. Αν υπάρχει αυτή η δυνατοτητα, είναι το καλύτερο σενάριο. Το κατοικίδιο θα δει το χώρο, θα τον μυρίσει, θα τον ανακαλύψει- εξερευνήσει και την επόμενη φορά που θα πάει εκεί θα το θυμάται και θα νιώθει πιο άνετα.

Ένα τελευταίο σημείο που έχει ενδιαφέρον, είναι η διαφορετική αντίδραση που θα υπάρξει κατά τη μετακόμιση μεταξύ σκύλου και γάτας. Ο σκύλος θα παίξει, θα μυρίσει, θα τρέξει, θα «μαρκάρει» με τον δικό του τρόπο ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του, θα αναζητήσει το κρεβατάκι του και θα βγει στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Η γάτα από την άλλη, θα είναι πιο φοβισμένη, θα μυρίσει, θα σκαρφαλώσει, θα γκρινιάξει αλλά τελικά θα βολευτεί όπου βρει.

 

 

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.